(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Zorg goed voor jouw lichaam het is de

enige plek waarin je moet leven!

(placeholder)

Veel gestelde vragen


Is een voetreflexbehandeling gevoelig?

Sommige reflexzones kunnen gevoelig zijn. Dat is vaak een teken dat daar een blokkade zit die door de massage losgemaakt wordt. De druk kan altijd aangepast worden zodat de behandeling nooit echt pijnlijk is. Ontspannende grepen tussendoor en ter afsluiting zorgen voor een ontspannende ervaring.


Welke kleding kan ik aantrekken?

Het handigste is om een comfortabele broek aan te trekken waarbij de broekspijpen tot over de knieën omhoog kunnen.


Heeft voetreflexologie bijwerkingen?

Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en energie weer vrij kan stromen. Dit kan de volgende reacties geven: beter slapen, emotioneler, ontspannen, lichamelijke uitscheidingen kunnen toenemen of veranderen, hoofdpijn en/of kortdurende verergering van (oude) klachten, energieker voelen.

Belangrijk is om minimaal twee dagen na de behandeling voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd.


Kan voetreflexologie en zwangerschap samen?

Voetreflexologie biedt uitstekende ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het werkt ontspannend voor moeder en ongeboren kindje. Vele klachten kunnen worden behandeld voor-, tijdens of na de zwangerschap.

Zwangerschapsreflexologie is een milde en verantwoorde behandelwijze. Geef de voorkeur aan een voetreflextherapeut die gespecialiseerd is in zwangerschapsreflexologie.


Kan voetreflexologie een miskraam veroorzaken?

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap kan en zal een levensvatbare foetus niet laten afsterven of te vroeg laten komen. Meestal zijn chromosoomafwijkingen bij de foetus de meest voorkomende oorzaak van een miskraam.


Wanneer geen voetreflexbehandeling?

Voetreflexologie mag niet worden gegeven bij:

• Koorts en acute infecties

• Besmettelijke ziekte

• Trombose

• Ernstige kalknagels

• Open wonden op de voeten en/of onderbenen

• Voetschimmel

• Hartklachten

• Geef altijd melding als kunstmatig materiaal, pennen en/of schroeven, pacemaker of spiraaltje zich in het lichaam bevindt. Het is geen reden om de behandeling niet te ondergaan.

Neem in geval van twijfel contact met mij op.Recensies

De combinatie van fysiotherapie en voetreflextherapie geeft behoorlijke verlichting aan mijn bekkenprobleem.Onze dochter (6 weken) had telkens strijd met het in slaap vallen, van alles geprobeerd en dankzij voetreflex kunnen wij nu zelf ook onze dochter helpen. We zijn je heel dankbaar AstridOnze zoon met ADHD komt zo heerlijk rustig bij jou vandaan. Hij vindt het zelf ook erg relaxt en komt graag voor een voetreflexbehandeling naar je toe.Stapje voor stapje kom ik dichter bij mezelf en krijg inzicht in mijn burn-out. Astrid helpt mij hier vakkundig bij. Ik voel mij gehoord en begrepen. Ik ben zo blij met mijn herstel dat ik het bijna van de daken wil schreeuwen.


Eindelijk even rust en tijd voor mijzelf als ik bij Vitatol langs ga.

Ik zie altijd uit naar de volgende behandeling.