(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)

Zorg goed voor jouw lichaam het is de

enige plek waarin je moet leven!

(placeholder)

De triggerpointtherapie van Vitatol


Triggerpointtherapie

riggerpoints zijn spierknopen die ontstaan door overbelasting van een spier. Als gevolg van stress, herhaalde bewegingen, ongelukken, blessures, operatie of valpartijen.

Als triggerpoints aanwezig zijn kan dat pijnklachten veroorzaken in spieren. Deze kunnen  voorkomen op de plek zelf, maar meestal op andere plekken in het lichaam, zogenaamde afgeleide pijn. Wanneer triggerpoints langere tijd bestaan verminderen ze de spierfunctie, beïnvloeden zenuwbanen en worden steeds pijnlijker.


Doel

Het doel van de triggerpointbehandeling is om de doorbloeding in het aangedane gebied weer op gang te brengen. Zo kan de spier zich herstellen en vermindert de pijn. Door een behandeling in de praktijk te combineren met zelfbehandeling zijn de meeste klachten op korte termijn te verhelpen. Zelfbehandeling (korte eenvoudige oefeningen) vereist dagelijks wat discipline, waarmee je sneller herstel bevordert.

Tijdens een voetreflexbehandeling kan triggerpointtherapie worden ingezet om het effect van de behandeling te vergroten.

Recensies

De eerste behandelingen kon ik goed voelen waar Astrid druk uitoefende, deze plekken matchten in mijn lichaam waar ik de klacht had. Best bijzonder om dit te ervaren.



De combinatie van fysiotherapie en voetreflextherapie geeft behoorlijke verlichting aan mijn bekkenprobleem.



Onze dochter (6 weken) had telkens strijd met het in slaap vallen, van alles geprobeerd en dankzij voetreflex kunnen wij nu zelf ook onze dochter helpen. We zijn je heel dankbaar Astrid



Onze zoon met ADHD komt zo heerlijk rustig bij jou vandaan. Hij vindt het zelf ook erg relaxt en komt graag voor een voetreflexbehandeling naar je toe.